Washington DC - Atlantic City - Long Beach Island

2013-06-13 15:51:00 Allmänt
» Kommentarer(0) «


 Helgen var U-N-D-E-R-B-A-R !! 
 
Efter en lång resa var jag äntligen framme i Washington DC på fredagsmorgon. Mötte upp mamma och Ove på stationen. Det var så otroligt skönt att träffa dem igen. Har svårt att förstå att det gått 144 dagar sedan jag träffa dem sist. Vi startade dagen med en frukost på ett kafé intill stationen och eftersom vädret inte var så bra beslutade vi oss för att spendera fredagen på något av DC's alla museum. Det blev Air and Space museum och National History museum. Avslutade fredagen med att äta middag på den berömda restaurangen Chef Geoff's. 
På lördagen var det strålande solsken. Började dagen med att åka till Arlingtonkyrkogården vilket var jätte häftigt. Arlingtonkyrkogården är USAs mest betydande krigskyrkogård. President John F Kennedy ligger bland annat begravd här. På eftermiddagen hyrde vi cyklar och passade på att cykla runt i centrala DC. Såg bland annat Vita huset, Capitol Building, Lincoln memorial, World War II memorial och Martin Luther King Jr memorial. På kvällen åkte vi vidare mot Atlantic City. 
Söndagen tillbringades i Atlantic City. På förmiddagen klättrade upp i Absecon Lighthouse, vilket är New Jerseys högsta fyr. På eftermiddagen gick vi längst strandpromenaden, kollade i små butiker och satt på uteserveringar. På kvällen gick vi in på ett av Atlantic City's alla casinon. Vi spelade bort 20 dollar på mindre än 3 minuter. Avslutade dagen med att äta middag på en restaurang vid havet.
På måndagen gick vi upp tidigt för att starta vår resa upp mot Connecticut. Vi åkte kustvägen upp mot New York och stannade bland annat till vid Long Beach Island. När vi väl anlände till Danbury runt kl 16-17 åkte vi till Best Buy för att köpa en surfplatta till Ove och ett glasskydd till min kamera. Vi käkade middag på ett asiatiskt ställe innan de var dags att släppa av mig hemma i Ridgefield. 
På tisdagskvällen hämtade mamma och Ove upp mig. Vi åkte och köpte käk och hade picknick i parken där det spelades livemusik. Avslutade kvällen med glass från Debrah Anne's. 
 
Nästa helg ska vi vara i New York City, vilket jag ser fram emot jätte mycket! 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 




 
 





 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback